Äta bör man...

Idag skriver Smp om besparingarna på måltidsorganisationen och vad det kan komma att innebära för de tillagningskök som finns idag. Det är ingen rolig läsning. Med färre tillagningskök riskerar matsvinnet att öka, vilket rimmar väldigt illa med varumärket "Europas grönaste stad". En gemensam måltidsorganisation är ett bra steg mot bättre mat i Växjö kommun men utgångspunkterna som ligger till grund för beslutet som togs av fullmäktige i februari leder helt fel. Utredningen fokuserar på besparingar och inte på kvalitet eller matglädje. Med det beslutet som har tagits riskerar vi dessutom att bygga in oss i en köksstruktur som var omodern redan när vi beslutade om den. Det kan på sikt kosta mycket mer än det smakar.

Jag tror att den nya måltidsenheten visst kan göra besparingar. Det är pengar som vi anser ska gå direkt till bättre och till mer ekologisk mat. År 2016 måste det vara smartare att laga maten så nära de som ska äta den som möjligt än att göra som den moderatledda majoriteten beslutat om. Att laga maten betydligt längre bort från dem som ska äta den än vad som görs idag.

/Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En budget för många eller några få?