Om att välja sina ord...

Igår debatterade jag och Bo Frank på Storgatan i Växjö, den kan ni lyssna på här. Vi avhandlade många ämnen där den största diskussionen handlade om jobben. Siffrorna talar sitt tydliga språk, idag är fler utan arbete än för sju år sedan. Detta trots att moderaterna både nationellt och lokalt gick till val på just jobben. Och på att den "massarbetslöshet" som de talade om 2006 skulle pressas ner. Nu är den då betydligt högre. Både statsministern och Växjös kommunstyrelseordförande har svårt att uttala ordet arbetslöshet. Med tanke på att det är en av framtidens absolut viktigaste fråga så måste man nog medge att det är problematiskt.

Vi tror att det är smartare att se de problem som finns och försöka göra något åt det. Därför satsar vi på ett lokalt ungdomskontrakt, en garanti för unga arbetslösa att de inom 30 dagar ska ha antingen jobb, praktik eller utbildning och på många traineejobb i välfärden. Traineejobben  är smarta - främst för att unga får jobb men också för att välfärden behöver många fler medarbetare. På så sätt vinner fler.

Jag skriver ofta om skolan och den hann vi också med att prata om igår. Tydligen kommer ett skolutspel från alliansen i Växjö idag, det ser jag fram emot. Med tanke på de skrala resurserna de har lyckats skrapa ihop i den kommunala budgeten ännu, så är det mer än välkommet.

Idag ska jag gå på MATmässan och debattera om offentlig mat. Vi ses där!

Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?