Finbesök och debatt

Idag var Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Margot Wallström på besök i Växjö. Vilken dag! Många växjöbor och inresta kronobergare slöt upp och lyssnade på Stefans tal. I en tid där politiken mer och mer rescenserear samtiden istället för att förändra den, så behöver vi påminna varandra om att framtiden skapas av oss alla. Tillsammans. Utifrån den utgångspunkten talade Stefan och det gav både hopp och framtidstro.

Dagen avslutades med debatt på Palladium som direktsändes i öppna kanalen. Alla partier i Växjös fullmäktige var där. Utom Sverigedemokraterna. Vi fick inbjudan till debatten för ett tag sedan och enligt arrangörerna tackade Sverigedemokraterna nej på en gång. Ibland tror jag att de vet att de själva vinner på att inte synas eller höras, eftersom det så ofta när de pratar visar sig att deras politik varken håller ihop eller är genomtänkt. Och det är klart, om man slipper prata om den så är det väl lättare att upprätthålla en fasad i att man verkligen vet vad man talar om. Men att som SD gömma sig bakom att man inte bjuds in eller att ingen vill debattera mot en, det är inget annat än fegt.

Återigen pratade vi skola och vilka resurser som respektive block egentligen lägger på den kommunalt. Jag tipsade Bo Frank om att läsa min blogg, här förklarar jag deras budgetförslag. Det skiljer 67,5 miljon kronor mellan våra förslag på skolan, det var en siffra ingen i alliansen kände igen sig i. Så det kan gå.

Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?