Växjö växer

Igår presenterade jag och Anna Fransson en vision om hur den så kallade Stenatomten kan utvecklas kommande mandatperiod. Det är en välkänd tomt för många växjöbor med ett näst intill idealiskt läge för bostäder. Vi vill bygga seniorlägenheter och ytterligare en vårdcentral på tomten, något som kommer att komplettera Växjö bra. Läget är som sagt idealiskt. Nya stationsområdet växer fram alldeles bredvid och på andra sidan söderleden kommer Växjös nya stadsdel Bäckaslöv att växa fram. Ett stenkast bort finns Arenastaden och efter bara några minuters promenad så befinner du dig mitt i centrum. Kan det bli bättre?

Anna fick också möjlighet att återigen förklara vår syn på psykiatriflytten från Sigfridsområdet till centrum. Det är bra. Vi är tydliga med att vi vill att psykiatrin ska ligga kvar där det ligger idag. Sjön med möjlighet till promenad och lugn och ro är uppskattat av både personal och patienter - att flytta för sakens skull verkar både dyrt och onödigt.

Imorgon kommer jag att finnas på barncancertrampet och dela ut vatten och sen står jag vid entrén till Växjö visfestival och säljer biljetter. Titta förbi, trampa en stund och snacka. Och glöm för all del inte att gå på Växjös största och bästa visfestival.

Vi ses!
Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?