Dyrt världsläge och snuviga politiker

Igår hade vi kommunstyrelsens arbetsutskott och alla vi förtroendevalda satt och snörvlade, hostade och nös. En valrörelse i höstblandat regn med kampanj, dörrknackning och valstuga sätter sina spår. Lägg till fritids och förskolestart och förkylningsläget blir än mer gynnsamt. Fast det är mest ett mindre bakslag, vi kämpar vidare. Valrörelse är roligt och roligt är bra medicin om man ska friska på sig.

Jag måste säga att jag förvånas över det moderata utspelet om det dyra världsläget. I Aftonbladet skriver Åsa Lindeborg: "Allt verkar vara en vild chansning i ett desperat läge. Ett skott från höften, vars kula kan hamna precis var som helst." Att sätta välfärd mot flyktingmottagande brukar vanligtvis vara argument som kommer någon annanstans ifrån. Både jag och moderaterna vet att det som urholkar den svenska ekonomin knappast är flyktingmottagandet utan skattesänkningar. Stora skattesänkningar som i runda slängar uppgår till 130 till 140 miljarder. När regeringen då landar i att välfärden inte kan utvecklas för att världen brinner, ja då får man nog tillstå att de missat en och annan parameter. 

Imorgon börjar dagen med frukost tillsammans med Växjö citysamverkan, det är alltid lika roligt att tillsammans fundera på hur Växjö city kan utvecklas. Har du några idéer? Hör av dig!

Nähä, nu dags för nässpray och diskmaskin

/Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?