Kamma till dig! En moderat syn på rättvisa...Den moderatledda majoriteten vill nu göra Växjös barn och unga ansvariga för familjens ekonomi. Det senaste förslaget som ni kan läsa om här är att reducera det ekonomiska biståndet om barnet mister sitt studiebidrag. Att helt enkelt göra barn och unga på gymnasieskolan ansvariga för att dra in 1050 kronor per månad till sin familj. Det skulle säkerligen enligt den moderatledda majoriteten öka incitamenten till utbildning och allmän skärpning. För det vet ju alla som någonsin har träffat en sextonåring som inte riktigt klarar skolan eller mår dåligt att lite gammalt hederligt konsekvenstänk alltid rätar ut situationen.

Detta görs under parollen rättvisa. Utifrån att familjer med egen försörjning minsann inte får kompensation för att deras barn inte går i skolan. De familjerna får heller inte del av ekonomiskt bistånd eller andra behovsprövade bidrag så i rättvisans namn kanske vi skulle skippa det rakt av?

1050 kronor för en familj som har ekonomiskt bistånd är mycket pengar. Det är lätt att glömma när man själv klarar sig alldeles utmärkt. Att göra barn och barns skolgång till en murbräcka för att återigen dra åt svångremmen för de som har det tuffast är minst sagt magstarkt. Dessutom är det olagligt, låt oss hoppas att rätten dömer så även i fortsättningen.

Moderaterna tycker inte bara att barn ska göras ansvariga för familjens ekonomi, de tycker också att vi ska sänka lönerna  för fler grupper än de föreslagit innan. Det kan ni läsa mer om här. Vad jag tycker om moderaternas lönesänkarpolitik kan ni läsa här.

Moderaternas eviga övertygelse om att den fattiga bara behöver kamma till sig och ta sig i kragen börjar bli mer än lovligt tjatigt.

/åsa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En blogg?

"Det heter faktiskt försäljning, inte utförsäljning..."

Hål i huvudet om sommarjobb