Nu hjälps vi åt!

Allt fler flyktingar söker sig till Sverige och kortsiktigt är det stora problemet tak över huvudet. Statsministern sa på dagens presskonferens att vi står inför den största humanitära insatsen i Sveriges historia och den är fullt möjlig för oss att lösa. Idag kom nyheten från regeringen att det nu är möjligt att öppna upp för tältboende för flyktingar för att på så sätt lösa den akuta bristen på boenden.

Länsstyrelsen har gått upp i beredskapsläge och i alla kommuner i länet pågår ett arbete med att ta fram evakueringsplatser. Det är bra. Självklart ska Kronoberg och Växjö spela en stor roll för att lösa den mest akuta krisen med tak över huvudet.

Migrationsminister Morgan Johansson var tydlig på dagens presskonferens:  "Varför tar ni emot alla de här människorna? Därför att det är det rätta att göra." Han har helt rätt. Bakom varje siffra i migrationsstatistiken finns en människa av kött och blod. En människa som lika väl kunde varit du och jag. Vi tar emot människor därför att det är det rätta att göra. Därför att det är det mänskliga att göra. Därför att det är det anständiga att göra.

Helt enkelt därför att det är det enda att göra om vi vill kunna se oss själva i spegeln.
Så nu hjälps vi åt!

/Åsa


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?