Almedalsmingel vid parkeringsautomaten.

I söndags gick båten till Visby. Malin hämtade upp mig strax efter åtta och sedan var det full fart mot Oskarshamn. Minglet började redan på parkeringsplatsen, när parkeringsautomaten tog tid på sig så såg vi som stod i kö tillfället i akt att stämma av vilka seminarier som verkade mest spännande. "Jag ska gå på det där om samordnad varudistribution", sa en man medan han väntade på sitt kvitto. Åh nej, tänkte jag. Där ska ju jag stå i panelen...

Det seminariet var i morse, klockan 08.00 skulle vi köra igång och 07.57 ramlade jag in med andan i halsen och GPSappen i högsta hugg. Det är faktiskt inte helt lätt att hitta bland tälten och adresser i Visby och det är inte helt lätt att komma iväg i tid när vi är tolv personer delar hus och badrum. En inte helt samordnad kommundistribution... Det löste sig i alla fall och jag fick möjlighet att redogöra för hur vi i Växjö har arbetat med samordnad varudistributionn sedan 2010 och om varför jag och vi tycker att det är en himla smart idé. Resten av panelen delade inte den åsikten men jag tror nog att en och annan i publiken faktiskt höll med mig. Och vad vore en paneldebatt om alla vore överens? Tråkig.

Igår körde vi igång med Växjö Kommuns seminarier. Jag modererade tre stycken på förmiddagen och alla handlade om byggande. Vi körde igång klockan 09 med bland annat bostadsministern i första panelen med fokus på hur vi bygger bort bostadsbristen. Innan förmiddagen var slut hann vi gå på djupet med alltifrån fler bostäder, renovering av befintligt bestånd, materialval och hållbart byggande. En bra förmiddag med mycket folk och tydliga panelmedlemmar. Och såklart med en tydlig moderator ;)

Idag kommer familjen och jag flyttar ut från Växjös hus till husvagn. Det ska bli finfint!


/Åsa

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?