Överens och inte, om Östersund, skolan och tanten.

Igår var jag och Bo Frank i Åre för att prata med Östersunds kommun om hur vi jobbar i Växjö. Jag gillar att att prata inför folk och vi hade ett par riktigt bra timmar. Vi skulle prata på temat att komma överens och det i sig kan man nog full förståeligt höja på ögonbrynen kring. De gånger jag skriver här eller syns i tidningar så är det ju sällan för att vi är överens med majoriteten och så ska det också vara. När det däremot gäller stora infrastruktursatsningar eller när det gäller Växjös möjlighet att få investerare och fler byggare, så är det viktigt att vi kan prata med varandra och att vi så långt som möjligt kan hålla en gemensam linje. Något annat har Växjö inte råd med.

Nu till två frågor där vi inte är överens: Skolan och tanten. I onsdags hade utbildningsnämnden möte om bland annat internbudgeten. Malin Lauber, vår vice ordförande i utbildningsnämnden, hade helt korrekt konstaterat att den ram som kommunfullmäktige antog inte räcker för att uppnå de mål som majoriteten har satt. Malin skriver förtjänstfullt om det på sin blogg.

Efter att majoriteten hade förhandlat färdigt sitt budgetförslag inför KF i november stod det klart att vi ville lägga 48 miljoner kommunala kronor mer på skolan. Pengar som verkligen behövs ute på Växjös skolor för att växjös lärare ska kunna klara sitt uppdrag på bästa sätt. Malin och hennes kollegor i nämnden lade därför ett yrkande om ett tilläggsanslag från kommunfullmäktige på 48 miljoner kronor. Borgarna gick fullkomligt i taket och argast blev Anna Tenje som kallade oss för både det ena och det andra i tidningen igår. Nåväl, själv är jag fortfarande övertygad om att det är smartare för Växjös framtid att satsa på skolan istället för på fler skattesänkningar.

Och så har vi tanten med väskan. Om den har har jag skrivit en krönika som publiceras i växjöbladet kronobergaren idag. Jag lägger upp den som en egen post här på bloggen så kan ni som inte har tidningen läsa den här istället.

Nu mot en dag i Stockholm med trevliga både förmiddags och lunchträffar.

/Åsa 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Siffror, känslor och Sverigedemokrater

Maxad taxa

En blogg?